Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Seniorgruppen under KHL

KHLs seniorgruppe

Som medlem af Kolding Herreds Landbrugsforenings seniorgruppe kan du deltage i foredrag, rejser, middage og udflugter.

Bestyrelsen for Seniorgruppen ønsker at medvirke til et aktivt ældreliv. De sætter en ære i at højne livskvaliteten for de ældre, og arrangerer derfor gerne mange forskellige kulturelle indslag alle med et islæt af socialt samvær.

Seniorgruppen KHL

Seniorgruppen KHL blev oprettet i 1998 som en del af Kolding Herreds Landbrugsforening. Hver sommer arrangeres der krolf en gang om ugen, ligesom vi i vinterhalvåret bowler i Kolding Bowlingcenter Bowl’n’fun.

Seniorgruppen er for alle med interesse for foreningens aktiviteter - og alle er velkomne. Medlemskontingentet er kr. 100,- pr. person, der indbetales én gang om året inden generalforsamlingen. Kontingentet kan indbetales i Danske Bank på regnr.: 1551 kontonr. 3298 66 2019 eller via mobilepay 138047 - husk at notere navn/navne ved indbetaling.

Seniorgruppens mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Program forår 2022

Højskoledag på Askov Højskole | Tirsdag d. 11. JANUAR 2020 KL. 10.00 - 15.00 (kør-selv-tur)

En god dag venter - der er tilmelding efter først-til-mølle-princippet, da vi kun kan være 50 deltagere.

PROGRAM

 • Velkomst og kaffe med brød i spisesalen
 • Højskolens historie og rundvisning
 • Foredrag ved højskoleforstander Rikke Holm, Hvad er dannelse?
 • Frokost i spisesalen
 • Fællessang med højskolelærer Kristian la Cour
 • Eftermiddagskaffe i spisesalen
 • Tak for i dag

Tilmelding: Senest onsdag d. 15. december til Karen Speedtsberg på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 6178 5053
Pris:
Kr. 250,- pr. person, som betales kontakt på dagen eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn og arrangement)
Mødested:
Askov Højskole, Maltvej 1, Askov, 6600 Vejen


Generalforsamling | Tirsdag d. 22. februar 2022 kl. 19.00

DAGSORDEN

 • Valg af stemmetællere og dirigent
 • Formandens beretning
 • Seniorklubbens regnskab
 • Behandling af indkomne forslag
 • Valg af bestyrelse
  • På valg er: Svend Åge Nørgård og Birgit Orbesen
 • Eventuelt

Forslag til generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest d. 7. februar 2022.

Husk, at medlemskontingent på kr. 100,- skal indbetales inden d. 22. februar 2022 på vores konto i Danske Bank regnr.: 1551, kontonr.: 3298 66 3019 eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn/navne).

Efter generalforsamlingen afholdes bankospil, ligesom foreningen er vært for smørrebrød. Medbring selv service og drikkevarer.

Tilmelding: Senest fredag d. 18. februar 2022 til Jens Lund Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2117 6067
Pris: Det er gratis at deltage
Mødested:
KHL, Niels Bohrs Vej 2, 6000 Kolding


En eftermiddag med chefpolitiinspektør Per Larsen | Tirsdag d. 15. marts 2022 kl. 13.30

På kanten af livet er et spændende foredrag med Per Larsen, tidligere chefpolitiinspektør og rådgiver i kriminalitetsforebyggelse samt forhenværende formand for Børnerådet.

Per Larsen har bl.a. stået i spidsen for efterforskningen 1988-91 af Blekingegade-sagen og af kriminaliteten i forbindelse med rockerkrigen 1996-97. Per Larsen er både jovial og oprigtig, når han fortæller om sit liv.

I 2008 måtte Chefpolitiinspektøren dog ud i en anderledes og ikke mindre hård kamp, nemlig kampen mod kræft. Per Larsen er tidligere vicepræsident og nu medlem af hovedbestyrelsen af Kræftens Bekæmpelse.

Per Larsen kan således fortælle om, hvordan han har tacklet sin kamp mod kræften og bevaret sit optimistiske syn på livet.

Tilmelding: Senest torsdag d. 3. marts 2022 til Jens Lund Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2117 6067
Pris: Kr. 100,- pr. person som betales kontakt på dagen eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn og arrangement)
Mødested:
KHL, Niels Bohrs Vej 2, 6000 Kolding


Præstehistorier fra Fyn og Sønderjylland | Tirsdag d. 5. april 2022 kl. 13.30

- og nogle af dem er ikke engang løwn ...

Der er lagt op til en eftermiddag med latter og sjov, når sognepræst Johannes Gjesing fra Gram fortæller om nogle af de mennesker, han har mødt i sit virke som sognepræst.

Nogle af dem er helt normale, men de fleste af dem er heldigvis ikke. Der er en del bønder ude på Haderslev Næs, som han holder ekstra meget af – uden dem, ville han aldrig være faldet til i Sønderjylland.

Han er fast skribent i Jyske Vestkysten, klummeskriver i forskellige aviser og kulturvejleder på P1. Mange vil også kende ham fra hans historier i P4 syd og fra Radio Globus.

Han har også et Folkevognsrugbrød, han laver radio fra. Så er man i det sønderjyske, kan man støde ind i Humørbussen

Ud over præsteembedet er han brandmand, formand for byfesten Pins’Mærken og sidder i mange bestyrelser. Han har en hund, der hedder Brorson, er professionel julemand og har alt for mange børn.

Tilmelding: Senest tirsdag d. 29. marts 2022 til Gudrun Lindholm på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 5176 4908
Pris: Kr. 100,- pr. person som betales kontakt på dagen eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn og arrangement)
Mødested:
KHL, Niels Bohrs Vej 2, 6000 Kolding


Bustur til Danmarks smukkeste bondegård | Tirsdag d. 17. maj 2022 kl. 9.00 - 16.00

Tur til den gamle digegreves gård, Klægager

Gården drives i dag af Ruth og Christian Lorenzen og blev i 2017 kåret til Danmarks smukkeste bondegård.

Vi får en rundvisning og fortælling om gårdens historie.

Herefter skal vi nyde en 2-retters menu. Ruth’s køkken er et rigtigt landkøkken. Her bruges gode råvarer, gerne lokale hvis muligt. Opskrifterne er ikke hemmelige, men overleveret gennem generationer. Hertil lægges sund husmoderfornuft og ofte en twist.

Efter middagsmaden skal vi på en rundtur i området, hvor Christian kører med som guide. Tilbage på gården får vi kaffe, kringle og brødtorte.

Vi forventer at være tilbage ved KHL ca. kl. 16.00.

Tilmelding: Senest tirsdag d. 3. maj 2022 til Johannes Aagaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 4079 4410
Pris: Kr. 500,- pr. person inkl. tur, mad og drikkevarer. Betales til Danske Bank regnr.: 1551, kontonr.: 3298 66 3019 eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn og arrangement)
Mødested:
Afgang fra KHL, Niels Bohrs Vej 4 (p-plads), 6000 Kolding


2-dages tur til Nordsjælland | Fra onsdag d. 8. juni - torsdag d. 9. juni

Onsdag d. 8. juni kl. 8.00 sætter vi kurs mod Helsingør. Inden vi når Storebælt, holder vi en pause, hvor vi får kaffe og rundstykker.

Onsdag: Museum for Søfart & besøg i Helsingør
I Helsingør spiser vi frokost på en lokal restaurant og herefter går vi til Museum for Søfart, hvor vi bliver klogere på vores stolte søfartstraditioner. Museet er tegnet af stjernearkitekten Bjarke Ingels, og med Kronborg agterud, kan beliggenheden næsten ikke være mere passende.

I 2022 fejrer Kongeskibet Dannebrog 90-års fødselsdag, og i den anledning har museet en specialudstilling om Kongeskibet, den kongelige familie og besætningen.

Helsingør bykerne emmer af historiens vingesus, og næste 3/4 af husene er mere end 200 år gamle og fremstår meget velholdte. Vores lokale Helsingør-guide tager os med på en hyggelig gåtur, mens der fortælles historier om byen. Derefter går turen til slotshotellet Sauntehus i Snekkersten, hvor de venter med middag til os.

Torsdag: Teknisk museum & Frederiksborg Slot
Efter morgenmaden skal vi besøge Danmarks Tekniske Museum. Vi starter med at få en rundvisning, hvorefter der er tid på egen hånd til at fordybe sig i nogle af de spændende udstillinger. Her er kandestøberen, dampmaskiner, samlebånd og robotter, der beskriver hele vores industrialisering. Der er også en hel afdeling med Danmarks bilhistorie, og er man mere til to hjul, er der også en cykelsamling - og naturligvis Andreas Mogensens rumkapsel og meget mere.

Vi sætter nu kurs mod Hillerød, hvor vi spiser frokost inden vi skal besøge Frederiksborg Slot. Vi får igen en rundvisning, der tager os på en tidsrejse gennem vores egen historie.

Kronprinsessen kan fejre hendes 50-års fødselsdag i 2022, og der er derfor lavet en særudstilling med billeder, portrætter og personlige genstande samt dragter båret ved forskellige opgaver, rejser og festligheder.

Fra Hillerød kører vi mod Storebælt, hvor vi får en bid aftensmad inden vi fortsætter det sidste stykke hjem. Vi forventer at være hjemme i Kolding igen ca. kl. 21.00.

Med i prisen:

 • bus i to dage
 • overnatning på Slotshotel Sauntehus m/halvpension
 • kaffe og rundstykke dag 1
 • frokost i Helsingør dag 1
 • entré til Museum for Søfart
 • byvandring med lokalguide i Helsingør
 • entré og rundvisning på Danmarks Tekniske museum
 • frokost på Restaurant Leonora i Hillerød dag 2
 • entré og rundvisning på Frederiksborg Slot
 • aftensmad på restaurant Bælt'stedet
 • chauffør fungerer som rejseleder

Tilmelding: Senest fredag d. 8. april 2022 til Jens Lund Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2117 6067
Pris: Kr. 2.799,- pr. person. Enkeltværelsestillæg kr. 400,- (busselskabet sender regning direkte til deltagerne)
Mødested:
Afgang fra KHL, Niels Bohrs Vej 4 (p-plads), 6000 Kolding - bussen kører kl. 8.00


En sommeraften på Vejstrupgaard | Tirsdag d. 21. juni 2022 kl. 16.30 - 20.00

Roserne står i fuldt flor, og vi starter denne skønne sommeraften med en tur i haven og hører om bedriften med planteavl, svineproduktion og landboturisme. Det er en interessant historie.

Kl. 17.30 serveres helstegt pattegris, salta og flødekartofler. Er det godt vejr, spiser vi i haven, ellers i maskinhuset. Efterfølgende synger vi nogle sange.

Aftenen slutter omkring kl. 20.00.

Tilmelding: Senest torsdag d. 9. juni 2022 til Jens Lund Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2117 6067
Pris: Kr. 100,- pr. person inklusiv mad og drikkevarer. Betales kontakt på dagen eller via mobilepay 138047 (husk at notere navn og arrangement)
Mødested:
Vejstrupgård, Vejstruprød Landevej 3, 6093 Sjølund


Sensommertur til Norge | Lørdag d. 3. september til onsdag d. 7. september 2022

Oplev smukke fjelde, dybe dale, brusende elve - kort sagt en helt fantastisk natur.

I første halvdel af september har vi arrangeret en 5-dages sensommertur til Sydnorge. Turen er ikke planlagt i detaljer, men vil gå til den norske Telemark, hvor vi oplever smukke fjelde, dybe dale, søer, skove og brusende elve.

Vi bor fire nætter på Quality Straand Hotel i Vrådal, og tager på dagsture derfra, så det ikke bliver for anstrengende.

Med i prisen:

 • færge fra Hirtshals til Langesund (ved Larvik)
 • tunnelafgifter
 • ophold fire dage på Auality Straand Hotel Vrådal med halvpension
 • diverse entréer og rundvisninger
 • besøg på bondegård
 • Gaustafjeldet
 • besøg ved industriarbejdermuseet, kendt som Tungvandskraftstationen fra 1943
 • desuden besøges Heddal Stavkirke og Bø samt Telemarkskanalen og Vrangfoss
 • aftensmad på hjemturen

Tilmelding: Senest tirsdag d. 31. maj 2022 til Jens Lund Pedersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 2117 6067
Pris: Kr.6.099,- pr. person ´+ eventuelt enkeltværelsestillæg (busselskabet sender regning direkte til deltagerne)
Mødested:
Afgang fra KHL, Niels Bohrs Vej 4 (p-plads), 6000 Kolding - bussen kører kl. 05.00


Krolf 2022

Torsdag d. 21. april 2022 kl. 14.00 er første spilledag med krolf på Brødsgård, Brødsgårdsvej 52, Harte, 6000 Kolding.

Bowling 2021/2022

Torsdag d. 28. april 2022 kl. 14.00 er sidste spilledag med bowling i Kolding Bowlingcenter, Bowl'n'fun, Skovvangen 35, 6000 Kolding.

Kontakt: Svend Aage Nørgård, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - 4076 5945