Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Godkendt dyrehold

Hvad er min ejendom godkendt til af dyrehold?

Har du styr på, hvor mange dyr du må have på din ejendom? Ved du, at man ikke kan flytte ubenyttede tilladelser og godkendelser til en anden adresse? Hvis ikke, så kig med her!

Ved miljøtilsyn tjekker kommunen om den tilladte produktion er overholdt. Det gælder også tilladelser/godkendelser til dyrehold på ejendommen, sammensætningen af dyr og udsving i produktionen.

TILLADELSER OG GODKENDELSER

Som nævnt tidligere er det ikke muligt at flytte ubenyttede tilladelser eller godkendelser fra én adresse til en anden. Tilladelser og godkendelser til dyrehold følger altid den pågældende adresse, og opgørelsen følger de registrerede dyr på det/de tilknyttede CHR-numre.

OPGIV PRODUKTIONEN SÅ PRÆCIS SOM MULIG, OG UNDGÅ BØDER

Det kan være svært at opgive nøjagtig produktion til Kommunen, men det er vigtigt, at du har styr på, at den tilladte produktion er overholdt.

Ved større produktionsudsving kan det være særlig problematisk at holde styr på produktionen, og det samme er gældende, hvis sammensætningen af dyr ikke er helt i overensstemmelse med det tilladte. Mindre udsving kan være et følge af naturlige årsager, og accepteres som regel, men ved decideret overproduktioner kan Kommunen indgive en politianmeldelse med bøde og konfiskation til følge.

Har du en længerevarende underproduktion eller stop i produktionen kan du omvendt risikere at få inddraget den del af tilladelsen, du ikke udnytter.

Opgiv produktionen så præcist som muligt – og har du udsving i produktionen, så oplys Kommunen om årsagen.

TILLADT DYREHOLD

Ofte er der usikkerhed om det tilladte dyrehold. En udbredt misforståelse er, at du har godkendelse til et bestemt antal DE, men da antal dyr pr. DE og vægtintervallet ændre sig, er en opgørelse alene på DE ikke retvisende.

Som regel er du godkendt til det antal dyr med det vægtinterval, der var udgangspunktet for den seneste godkendelse forudsat, at produktionen har været rimelig stabil siden. Den tilladte produktion omregnes herefter til nutids-DE med justering for eventuelle ændrede ind- og afgangsvægte.

KONTAKT

Vil du have hjælp til at udregne DE, at kigge dine tilladelser/godkendelser igennem og være forberedt til et eventuelt miljøtilsyn, eller har du andre spørgsmål, så kontakt os.