Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

CropSAT - gødskning via satellitfotos

CropSAT – gødskning via satellitfotos

Nu er der mulighed for at bruge satellitfotos til omfordeling af gødning på markniveau. Det sker med programmet CropSAT, der ligger online på web-adressen cropsat.dk.

Programmet er gratis at bruge, og det er SEGES samt NaturErhvervstyrelsen, der stiller satellitfotos og program til rådighed. Satellitfotosene stammer fra EU-satellitten Sentinel 2A, der er i kredsløb rundt om jorden.

Nye billeder hver 10. dag

Satelitten passerer Danmark hver 10. dag, og leverer nye fotos, vel at mærke, hvis det ikke er skyet, da skyerne blokerer for udsynet til jorden. Der er helt nye fotos til rådighed i løbet af april måned, men allerede nu kan du gå ind på siden og øve dig med gamle satellitfotos.

Når du har beregnet gødningstildelingen på en mark, kan du udlæse en fil, der kan læses af styrekonsollen i din gødningsspreder. Det kræver dog, at du har et elektronisk styresystem på din gødningsspreder. Ifølge SEGES kan følgende mærker læse filerne:

-    Amazone
-    Bøgballe
-    Bredal
-    Kverneland
-    Rauch

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Henrik Mulvad Madsen på T: +45 7634 1792 eller din planteavlskonsulent.