Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Miljøteknologi

Miljøteknologi

Der er mange åbne spørgsmål i forbindelse med årets muligheder for tilskud til miljøteknologi.

Landbrugsministeren har udtalt, at det sidst på året 2023 igen bliver muligt at søge om tilskud til overdækning af gylletanke. Denne gang er det muligt at søge tilskud til overdækning af blot en enkelt gylletank, da investeringskravet reduceres fra 300.000 kr. til 100.000 kr. Samtidig bliver det i 2023 muligt for planteavlere at søge om tilskud til overdækning af gylletanke.

Hvad teknologipuljer derudover kommer til at omfatte i 2023 vides endnu ikke.

Økologisk investeringsstøtte

Der har gennem mange år været en særlig pulje, hvor der kunne søges om investeringstilskud på økologiske bedrifter. Denne pulje blev udbudt for sidste gang hen over årsskiftet 2022 - 2023.

Hvad der kommer i stedet for er ukendt. Der er dog fortsat er en politisk målsætning om at den økologiske produktion skal udvides, så mon ikke der kommer nye muligheder?

Miljø- og klimateknologi 2022

Tilskudspuljen, der lukkede for ansøgninger d. 10. januar 2023 blev flittigt søgt. Landbrugsstyrelsen har i marts måned offentliggjort en nyhed om, at der er fundet ekstra midler, så alle ansøgere, der lever op til betingelserne for at være tilskudsberettigede kan forvente tilsagn om tilskud.

Der var 233 millioner kr. i puljen, men der blev søgt for næsten det dobbelte.