De seneste tre uger har de lokale partiers spidskandidater til kommunalvalg 2021 svaret på spørgsmål med relation til miljø og klima samt erhverv og beskæftigelse.
- skrevet af Hans Damgaard, formand for KHL
Det skete på initiativ af Kolding Herreds Landbrugsforening, og hensigten var at kende spidskandidaternes holdninger til emner, som har stor betydning for landbruget.
Vi fortsætter føljetonen, og sætter denne gang fokus på erhverv og beskæftigelse. Vi beder de otte spidskandidater til kommunalvalget i efteråret tage stilling til de arbejdsgange, der er i kommunen, når der skal søges om tilladelser til udvikling af landbrug og virksomheder.
I Kolding Kommune er der 3.600 arbejdspladser, som primært er bygget op om landbrug, fiskeri og fødevareproduktion. Kommunen rangerer som nummer 65 af 93 på Dansk Industris liste over lokalt erhvervsklima 2020 - det er et fald på 26 pladser i forhold til 2019.
Vandløbenes kapacitet presses af stigende nedbørsmængder og hændelser med ekstrem regn. Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhverv og beskæftigelse. Denne gang handler det om klima og vand.
Vi kender det alle. Vandløbene presses af vandmasserne, de går over deres breder og oversvømmer veje, marker, kældre, butikker, sommerhuse og lignende. Hvordan stiller Koldings politikere sig til emnet, og hvilken vej mener de, er den rette?
Læs mere: Landbruget stiller spørgsmål til politikerne - Hvordan undgår vi oversvømmelser?
Landbruget ønsker at bidrage til den grønne dagsorden, men hvad vil politikerne?
Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhver og beskæftigelse. Du kan følge med direkte i Kolding Ugeavis, på Facebook eller her på siden.
UGENS SPØRGSMÅL: Skal Kolding Kommune have et biogasanlæg, og hvor skal det i så fald placeres?
Læs mere: Landbruget stiller spørgsmål til politikerne - Skal vi have et biogasanlæg?
Og netop efterafgrøder baseret på et fagligt grundlag var kravet til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, da en deputation fra KHL og SLF var til foretræde på Christiansborg onsdag den 21. oktober.
Søren Laustsen fra SLF indledte med at forklare udvalget, at det nuværende krav om 50 % efterafgrøder er uhensigtsmæssigt på østvendte lerjorder, som vi har øst for Kolding og Haderslev. Desuden rejste han tvivl om efterafgrødernes effekt på fjordenes vandmiljø, da efterafgrøden optager kvælstof fra august til oktober.
Gruppeliv er basal tryghed i hverdagen for dig og din familie. Gennem dit medlemskab af Landbrug & Fødevarer kan du tegne en favorabel gruppelivsordning til både dig og din ægtefælle/samlever.
Gruppeliv er en samlet pakke med livsforsikring, forsikring til visse kritiske sygdomme samt en heltids-ulykkesforsikring. For at tegne en gruppelivsforsikring, skal du være under 60 år.