Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Landbruget stiller spørgsmål til politikerne

De seneste tre uger har de lokale partiers spidskandidater til kommunalvalg 2021 svaret på spørgsmål med relation til miljø og klima samt erhverv og beskæftigelse.

- skrevet af Hans Damgaard, formand for KHL

Det skete på initiativ af Kolding Herreds Landbrugsforening, og hensigten var at kende spidskandidaternes holdninger til emner, som har stor betydning for landbruget.

Kommunalvalg 2021

Vi fortsætter føljetonen, og sætter denne gang fokus på erhverv og beskæftigelse. Vi beder de otte spidskandidater til kommunalvalget i efteråret tage stilling til de arbejdsgange, der er i kommunen, når der skal søges om tilladelser til udvikling af landbrug og virksomheder.

I Kolding Kommune er der 3.600 arbejdspladser, som primært er bygget op om landbrug, fiskeri og fødevareproduktion. Kommunen rangerer som nummer 65 af 93 på Dansk Industris liste over lokalt erhvervsklima 2020 - det er et fald på 26 pladser i forhold til 2019.

Kommunalvalg 2021

Vandløbenes kapacitet presses af stigende nedbørsmængder og hændelser med ekstrem regn. Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhverv og beskæftigelse. Denne gang handler det om klima og vand.

Vi kender det alle. Vandløbene presses af vandmasserne, de går over deres breder og oversvømmer veje, marker, kældre, butikker, sommerhuse og lignende. Hvordan stiller Koldings politikere sig til emnet, og hvilken vej mener de, er den rette?

Landbruget og crowdfunding

Alternative ideer kan have svært ved at opnå finansiering via de traditionelle kanaler. Det skal der laves om på. Med en ny crowdfunding-portal vil landbruget skabe mulighed for udvikling og bidrage til, at de ideer, der ikke passer ind i den traditionelle finansiering, også kan blive til virkelighed.

Hvad gør en landmand, som har en lidt anderledes idé, som er god, men ikke kan opnå finansiering hos de traditionelle banker og kreditforeninger? Tja, indtil nu har der som regel ikke været så meget at gøre.

Men det skal der laves om på. De anderledes, men stadig økonomisk holdbare og rentable initiativer skal også have en chance fremover. Det mener en række aktører i landbruget.

Kommunalvalg 2021

Landbruget ønsker at bidrage til den grønne dagsorden, men hvad vil politikerne?

Vi går tæt på årets spidskandidater til kommunalvalget i efteråret, og stiller tre landbrugsrelaterede spørgsmål inden for klima, vand, erhver og beskæftigelse. Du kan følge med direkte i Kolding Ugeavis, på Facebook eller her på siden.

UGENS SPØRGSMÅL: Skal Kolding Kommune have et biogasanlæg, og hvor skal det i så fald placeres?

 Skal du så majs, eller skal der andre afgrøder i jorden?

Maj måned står som én af de vådeste i mands minde. Det gør især såning af majs udfordret og stiller spørgsmål, om der overhovedet skal sås majs i år.

Det kan være svært at se alternativer, og uanset om man vælger at så vårbyg eller udlægge græs, bliver det næppe den store succes i år.