Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Regnskabets time for slagtekyllingeproduktionen

I skrivende stund er regnskaberne for 2018 ved at blive opgjort, og endnu engang har slagtekyllingebranchen klaret sig flot.

De første driftsgrensanalyser for 2018 viser, at slagtekyllingeproduktionen som driftsgren igen har leveret et godt resultat når der kigges på bundlinjen.

Vi skal hente stoltheden hjem

Der er næsten ikke noget, vi danskere er mere stolte af, end når vi står i det lokale supermarked i fx. Barcelona og ser en pakke Lurpak-smør - eller når vi står under Golden Gate, og ser et Mærsk containerskib glide forbi.

Den stolthed skal vi sørge for at bringe med os hjem - og den stolthed skal vi tage med os, hvor end vi går hen. - Vi skal tale landbruget op, som KHLs formand Hans Damgaard også nævnte i sin beretning på årets generalforsamling 2019.

Minivådområder

Billedtekst: De åbne minivådområder har vandfyldte bassiner, som dette minivådområde ved Fillerup.

Går du og overvejer at etablere et minivådområde, er det nu, du skal i aktion. Den nye ansøgningsrunde er åben fra 1. marts – 30. april 2019.

Ordningen er 100 % finansieret af EU-midler, og de knaster, som nogle landmænd oplevede i 2018-ordningen, er stort set ryddet af vejen. Fx udbetales der nu forskud på 50 % af tilskudsbeløbet, og der er standardpriser for etablering af et minivådområde. I 2019 er der afsat i alt 115 mio. kr. til etablering af minivådområder.

Miljøteknologi

Har du besluttet dig for at investere, og har du søgt om tilskud i én af tilskudsordningerne, kan det være frustrerende ikke at vide, hvor langt din ansøgning er. Det forsøger vi at give dig et svar på her.

MILJØTEKNOLOGI 2018

Den 2. oktober 2018 var der frist for at søge tilskud under ordningen ”miljøteknologi 2018”.

Under samme ordning var der afsat midler til fjerkræ, gartneri og til planteavl. Samlet er der modtaget 436 ansøgninger svarende til 174 mill. kr. til de i alt 112 mill. kr., der er i puljen.

Muldvarpekursus

Har du problemer med muldvarpe eller mosegrise, så tag et kig her. Institut for Agroøkologi holder i februar og marts måned nemlig giftkursus i bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise med fosforbrinteudviklende midler.

Kurset er kun for dig og eventuelle ansatte, der erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse på egen bedrift eller erhvervsmæssigt udfører bekæmpelse for andre, og som skal købe og bruge midler i fareklasse ”meget giftig” til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise, hvilket vil sige fosforbrinteudviklende pellets, der nedlægges i dyrenes gangsystemer. Kurset er også for ansatte hos forhandlere.

Må du betale dine medarbejderes aviser?

Betaler du for dine medarbejderes aviser, har du fradrag for udgiften på samme måde som for lønnen. Men medfører det en beskatning for medarbejderen? Reglerne er komplicerede, men du får svaret her.

Udgangspunktet er, at en avis, som leveres på bopælen og erstatter almindeligt avishold hos medarbejderen, er et skattepligtigt personalegode. Du skal ikke indeholde A-skat og AM-bidrag af fri avis, der beskattes som B-indkomst, men du har pligt til at indberette værdien af fri avis, dvs. abonnementsprisen.